Owner resepi ini yang menjuah Roti Keramat Terengganu telah berkongsi cara2 untuk buat Roti keramat ini. Beliau ada menjual yang siap dimasak dan yang frozen.
Bahan-bahan :
1. 1kg tepung gandum
2. 250gm gula pasir
3. 1sudu teh garam
4. 2 sudu makan yis
5. 1 biji telur c
6. 1 sudu teh bread softener
7. 1 sudu besar rata soda bikarbonat
8. 600ml air suam
2. 250gm gula pasir
3. 1sudu teh garam
4. 2 sudu makan yis
5. 1 biji telur c
6. 1 sudu teh bread softener
7. 1 sudu besar rata soda bikarbonat
8. 600ml air suam
Cara-caranya :
1. Campur semua bahan dalm besen.2. Tuang air sikit sikit.3. Gaul rata-rata,jangan terlalu lembik atau keras
4. Perap 1 jam atau hingga naik.
5. Bolehlah digoreng
6. Siap
4. Perap 1 jam atau hingga naik.
5. Bolehlah digoreng
6. Siap
Boleh dimakan bersama air kopi atau sambal bilis. SEDAP!!
Kredit Resepi : Rozita Muhamad
0 Response to "Resepi Kuih Keramat Terengganu - Di kongsi oleh owner"
Post a Comment