Bahan-bahan nya :
- Roti putih
- 2 biji telur
- Kicap cair/pekat
- Sebuk lada sulah
- Marjerin
Cara-cara nya :
- Panaskan air di dalam periuk dan biarkan ianya masak hingga mendidih
- Sementara menunggu air mendidih, bakar roti 2 keping roti
- Bakar roti di atas kuali leper, sebelum dibakar sapu dahulu sedikit marjerin
- Bakar dengan api yang sederhana dalam 2 minit atau sehingga garing sambil dibalik-balikkan roti
- Apabila air telah mendidih, matikan api dan masukkan telur yang telah dibersihkan
- Rendamkan telur tadi lebih kurang 2 ke 3 minit 3 - 3 minit dapat macak dalam gambar
- Angkat telur dan ketepikan
- Sapukan roti yang telah dibakar tadi dengan marjerin
- Kemudian pecahkan telur separuh masak tadi ke atas roti bakar
- Hidangkan bersama serbuk lada sulah dan kicap cair/pekat
- Siap
Selamat mencuba resepi mudah ini. Sedap dibuat sarapan pagi~
0 Response to "Resepi Roti Bakar Telur Goyang ngam-ngam punya"
Post a Comment