Bahan-bahan nya :
- 250 gram krim keju
- 200 ml whipping cream
- 1 sudu teh jus lemon
- Setengah cawan gula kastor
- 1 biji kek gulung kopi
- 1 cawan air panas
- 1 sudu besar Nescafe
- 100 gram serbuk koko
- Pukul krim keju, whipping cream, jus lemon, dan gula kastor sehingga gebu
- Potong nipis kek gulung kopi
- Masukkan adunan keju yang dipukul tadi ke dalam piping bag. Pamkan ke dalam gelas hidangan
- Susunkan kek gulung kopi di atas adunan keju
- Siramkan dengan sedikit air bancuhan Nescafe
- Ulangi langkah 3 hingga 5 bagi lapisan seterusnya
- Ayakkan serbuk koko ke atas lapisan terakhir
- Sejukkan di dalam peti sejuk beberapa jam sebelum dihidangkan
- Hias dan sedia dihidangkan
Selamat mencuba yer.
0 Response to "Resepi Kek Gulung Tiramisu @ Tiramisu Swiss Rolled Cake"
Post a Comment