Resepi Ringkas untuk Sahur PART 9 : Ikan Tenggiri panggang bersama Sos Air Asam

Di bulan Puasa ini kami akan post resepi ringkas yang boleh dibuat untuk lauk masakan sahur anda. Jom kita tengok resepi apa pula untuk part 9 ini. Resepi ikan tenggiri panggang sos air asam.

kredit gambar - ilham dapur
Bahan-bahan nya :

  1. 5 keping ikan tenggiri
  2. 1 biji buah tomato - potong dadu  
  3. 5 ke 6 biji cili api - potong kecil
  4. Setengah labu bawang besar - hiris nipis
  5. Sedikit budu 
  6. Sedikit kicap manis 
  7. Sedikit sos tiram 
  8. Daun ketumbar - hiris
  9. Jus limau secukupnya
Cara-cara nya :

  1. Taburkan sedikit garam pada ikan dan panggang sampai masak
  2. Satukan semua bahan untuk air asam dan perasakan secukup rasa ikut selera
  3. Susun ikan dalam pinggan dan boleh la disiram dengan air asam
  4. Siap untuk dihidang
Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun.

0 Response to "Resepi Ringkas untuk Sahur PART 9 : Ikan Tenggiri panggang bersama Sos Air Asam"

Post a Comment