Bahan-bahan yang diperlukan
- 1/2 kilogram Tepung Gandum (*diayak)
- 1 biji Telur
- 2 sudu Majerin
- 1sudu kecil Garam (larutkan dalam air)
- 1/2 cawan Air sejuk *dari peti ais
- 2 sudu Susu Pekat
- Minyak masak
Cara-cara penyediaannya
- Pertama, campur Tepung Gandum, Majerin dan Susu
- Kemudian, masukkan Air garam dan Telur
- Masukkan air sedikit demi sedikit sampai Doh tidak melekat pada tangan
- Bulatkan dan rendam dengan minyak masak ( sekurang-kurangnya 2jam atau lebih)
- Jadi , boleh canaikan dan tebarkan *jika mahu makan.
- Sedia untuk digoreng.
- Sesuai dicicah bersama kuah kari, sambal ikan bilis, sambal sardin atau susu pekat.
0 Response to "Resepi : Roti Canai Homemade"
Post a Comment