Gambar google |
Bahan-bahan nya :
- Gula 100 gram
- Gula perang 150 gram
- 1 sudu garam
- Mentega cair 110 gram
- 1 telur
- 1 sudu vanila ekstrak
- 160 gram tepung gandum lembut
- Setengah sudu kecil soda bikarbonat
- Coklat "brown" 110 gram - dihancurkan
- Coklat "dark" 110 gram - dihancurkan
Langkah-langkah penyediaan :
- Panaskan ketuhar hingga 180 darjah celsius
- Campurkan gula, gula perang dan mentega dalam satu mangkuk kemudian kacau
- Dalam mangkuk yang sama tambah kan telur dan vanila ekstrak sehingga sebati
- Ayak tepung dan soda bikarbonat dan kacau
- Tambah coklat hancur dan campurkan, dan kemudian simpan di dalam peti sejuk selama lebih dari 30 minit
- Scoop dengan hidangan ais krim dan biarkan lembar di pan dengan jarak kira-kira 10 cm.
- Bakar dalam ketuhar selama 12 ke 15 minit sehingga tepi chips mula berwarna
- Bawa keluar dari ketuhar dan biarkan sejuk
0 Response to "Resepi coklat chips meleleh "
Post a Comment