Resepi coklat chips meleleh

Chipsmore sedap kan?. Bagi sesiapa yang meminati chipsmore pasti lagi minat dengan resepi ini. Resepi coklat chips meleleh @ cair. Lagi sedap dari chipsmore kerana 2 sebab iaitu coklat yang cair dan hasil sendiri.

Gambar google
Resepi yang akan kami kongsikan ini untuk 12 pcs.

Bahan-bahan nya :

  1. Gula 100 gram
  2. Gula perang 150 gram
  3. 1 sudu garam
  4. Mentega cair 110 gram
  5. 1 telur
  6. 1 sudu vanila ekstrak
  7. 160 gram tepung gandum lembut
  8. Setengah sudu kecil soda bikarbonat
  9. Coklat "brown" 110 gram - dihancurkan
  10. Coklat "dark" 110 gram - dihancurkan

Langkah-langkah penyediaan :

  1. Panaskan ketuhar hingga 180 darjah celsius
  2. Campurkan gula, gula perang dan mentega dalam satu mangkuk kemudian kacau
  3. Dalam mangkuk yang sama tambah kan telur dan vanila ekstrak sehingga sebati
  4. Ayak tepung dan soda bikarbonat dan kacau
  5. Tambah coklat hancur dan campurkan, dan kemudian simpan di dalam peti sejuk selama lebih dari 30 minit
  6. Scoop dengan hidangan ais krim dan biarkan lembar di pan dengan jarak kira-kira 10 cm.
  7. Bakar dalam ketuhar selama 12 ke 15 minit sehingga tepi chips mula berwarna
  8. Bawa keluar dari ketuhar dan biarkan sejuk
sumber google
Selamat mencuba.

0 Response to "Resepi coklat chips meleleh "

Post a Comment