Sumber google |
- Biskut jejari - bergantung kepada saiz kek yang anda ingin buat
- 275 ml whipping cream
- 500 gram milk chocolate
- Bahan topping
- 250 gram milk chocolate
- 135 ml whipping cream
- Double boil milk chocolate dengan whipping cream
- Susun biskut-biskut jejari dalam loyang buat jarak sedikit diantara biskut jejari
- Tuang campuran susu chocolate dengan whipping cream tu perlahan - supaya biskut tidak bergerak dari posisi yang kita susun kan tadi
- Ulang step 3 dan 4 sampai sekurang-kurang nya 3 tingkat biskut jejari tersebut
- Sejukkan dalam freeze lebih kurang 20 minit
- Keluarkan dan letak topping
- Akhir sekali masuk kan semula dalam freeze dan sejukkan dalam 2 ke 3 jam
- Keluar kan dan potong
- Siap untuk dihidang
credit : Suzi Yanti Md Hane
0 Response to "Resepi Kek Batik Biskut Jejari yang Sangat Ringkas"
Post a Comment