Bahan-bahan yang diperlukan :
- 4 putih telur
- 2 kuning telur
- Satu per tiga cawan tepung gandum
- 1 sudu besar serbuk penaik
- 2 sudu setengah susu segar
- Splash ekstrak vanila
- 4 sudu besar gula pasir
- Jus lemon
- Minyak masak
- Bahan-bahan hiasan :
- Krim putar
- Sirap maple
- Gula icing
- Mint
- Berry
- Pukul putih telur sehingga betul-betul kembang dan ringan, kemudian masukkan gula pasir dan teruskan pukul sehingga sebati
- Dalam mangkuk besar, pukul bersama-sama bahan adunan yang lain. Masukkan sepertiga dari meringue ke dalam adunan pada satu masa
- Atas api yang perlahan panas kan minyak dlm kuali, kemudian masak kira-kira 1 cawan adunan pada satu masa. Masak selama 6 minit, kemudian balikkan apabila sedikit kecokelatan
- Teruskan masak selama 15 minit
- Padam kan api dan sedia untuk dihias dengan bahan hiasan
Selamat mencuba dan jangan lupa like page kami di facebook -> Resepi Malaya turun-temurun
0 Response to "Resepi Japan Souffle Pancake yang Lazat"
Post a Comment