Bahan-bahan nya :
- 250 gram mentega
- 2 setengah cawan tepung gandum
- Setengah cawan nestum - dikisar halus
- 1 cawan tepung jagung
- 1 cawan gula aising
- 1 biji kuning telur
- Badam biji - panggang
- Badam - cincang untuk hiasan
- Coklat masakan
- Mangkuk kertas
- Sedikit minyak jagung
- Pukul mentega bersama gula hingga sebati. Kemudian, masukkan kuning telur dan pukul lagi sehingga sebati
- Masukkan nestum, tepung jagung dan juga tepung gandum. Uli sehingga menjadi doh yang lembut dan tidak melekat di tangan
- Ambil sedikit doh, isikan badam dan bentukkan bujur
- Bakar doh pada suhu 180 darjah selama 20 minit atau sehingga masak dan sejukkan
- Masak coklat masakan, masukkan sedikit minyak jagung anggaran 2 sudu makan untuk mengilatkan coklat itu. Kaedah double boiler juga boleh digunakan
- Apabila coklat sudah cair sepenuhnya, celupkan setiap biskut kedalam coklat
- Isi dalam mangkuk kertas dan tabur badam cincang di atasnya
- Biarkan coklat membeku dahulu pada suhu bilik kemudian masukkan ke dalam bekas kedap udara
- Siap
Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun
0 Response to "Resepi Biskut Almond London Paling Lazat"
Post a Comment