Bahan-bahan nya :
- 400 gram keladi
- 1 cawan tepung beras
- 2 sudu besar tepung goreng
- 1 cawan air
- 1 sudu besar air kapur sirih
- Suku sudu kecil serbuk kunyit
- 2 sudu besar bijan putih
- 2 cawan minyak masak
- Garam
400 gram keladi |
Cara-cara nya :
- Keladi dibuang kulit - Pastikan tangan kering semasa mengupas keladi
- Potong nipis keladi yang telah dibuang kulit tadi
- Satukan tepung beras, tepung goreng, air, air kapur sirih, serbuk kunyit dan garam. Gaul hingga sebati
- Akhir sekali masuk bijan. Gaul rata dan masukkan keladi yang dipotong tadi
- Panaskan minyak dan gorengkan keladi itu sekeping-sekeping hingga garing
- Toskan dan boleh lah dihidang
Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun
0 Response to "Resepi Keladi Goreng Rangup"
Post a Comment