Bahan-bahan yang diperlukan :
- Limau nipis
- Paru lembu
- Garam
- Kunyit
- Asam keping
- Minyak masak
- Bahan tumbuk :
- Jintan manis
- Jintan putih
- Ketumbar
- Cara nak buang bau hanyir
- Rendam paru dengan limau nipis sekejap
- Cara nak lembut kan paru
- Masukkan air dan paru dalam periuk
- Masukkan garam, kunyit dan asam keping
- Masak selama 20 minit
- Setelah tu potong nipis-nipis paru tersebut
- Jintan manis, jintan putih dan ketumbar di tumbuk. Setelah tu, digaul bersama paru.
- Masukkan garam dan kunyit sekali tau
- Setelah minyak panas di kuali, masukkan paru
- Kemudian masukkan asam keping di dalam kuali tu
- Masak seketika dan padam kan api
- Siap untuk dihidang
0 Response to "Resepi Rahsia Paru Goreng Rempah yang Lembut & Rangup"
Post a Comment