Bahan-bahan nya :
- 150 gram tepung optima
- 3 biji telur
- 30 gram mentega - cair dan sejukkan
- 30 ml air
- 1 sudu kecil strawberry emulco
- Whipping cream
- Buah strawberry
- Gula aising
- Panaskan oven pada suhu 180C, alas tin 10 inci x 10 inci x 1 inci dengan kertas minyak, biar lebih sedikit dibahagian kanan dan kiri, lenser juga kertas tadi. Ketepikan
- Dalam mangkuk pemutar, satukan tepung optima, telur dan air, kacau rata dan putar hingga semua sebati
- Kemudian putar pada kelajuan tinggi selama 7 ke 8 minit hingga adunan kembang dan pekat
- Masukkan strawberry emulco, kacau rata dan tuang juga mentega cair. Gaul rata dengan spatula
- Tuangkan kedalam tin, ratakan dan bakar selama 25 minit. Keluarkan kek dari oven alih ke atas jaringan hingga kek sejuk
- Bentang sehelai kertas minyak yang bersih. Terbalikkan kek tadi atas kertas dan tanggalkan kertas pengalas kek
- Sapu rata kek dengan whipping cream, gulung kemas gunakan kertas alas tadi sebagai medium menggulung. Biar sekejap
- Hias dengan gula aising dan strawberry segar
- Siap
Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun
0 Response to "Resepi Ringkas Kek Strawberry Swiss Roll"
Post a Comment