Bahan-bahan yang diperlukan :
- Bahan kisar
- 10 Biji Cili Merah
- 15 Biji Cili Padi
- 5 Biji Bawang Merah
- 5 Sudu besar Tempoyak
- 1 Gengam Petai
- 1 Helai Daun Kunyit
- 500 Gram Udang
- Minyak
- Garam
- Gula
Cara-cara nya :
- Panaskan minyak untuk menumis
- Pastikan minyak panas kemudian masukkan bahan-bahan yang dikisar dan tumis sehingga garing
- Masukkan 5 sudu tempoyak, 1 gengam petai, 1 helai daun kunyit, dan garam gula secukup rasa
- Masukkan 500 gram udang dan kacau sebati
- Biarkan kesemua bahan masak dengan api yang perlahan
- Siap
Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun
0 Response to "Resepi Sambal Udang Masak Tempoyak bersama Petai"
Post a Comment