Bahan-bahan nya:
- 1 cawan majerin
- 4 biji telur gred A
- 1 cawan gula kastor
- 2 cawan tepung gandum
- 1 sudu besar overlette
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil vanila
- 2 sudu besar susu pekat manis
- kelapa kering
- Warnakan kelapa kering ikut kesukaan
- Pukul majerin bersama gula hingga kembang
- Masukan telur satu persatu dan pukul sebati
- Masukan overlette dan susu. Pukul sekejap
- Masukan tepung yang telah diayak bersama baking powder sedikit demi sedikit. Pukul sebati jangan terlalu lama
- Masukan kelapa yang telah diwarnakan tadi
- Sapu loyang dengan mentega kemudian dilapik dengan baking paper
- Bakar pada suhu 170 selama 50 minit
- Siap dan boleh dihidang dengan kopi
Kredit kepada salmiah bt ahmad (mahn). Selamat mencuba dan jangan lupa untuk like facebook page kami di Resepi Malaya Turun-temurun.
0 Response to "Resepi Kek Bunga Rampai yang Pasti Sedap"
Post a Comment