Bahan Utama
- Kepak Ayam
- Garam
- Serbuk Lada Hitam
Marinate dulu Kepak ayam dengan Serbuk Lada Hitam serta Garam seketika
Bahan untuk membuat kuah Sos
- Air
- Serbuk Paprika
- Serbuk Cili
- Serbuk Lada Hitam
- Cili Giling
- Madu
- Garam
- Sos Tomato
- Jus Perahan Lemon
Cara-cara menyediakannya
- Mula, bancuh Serbuk Cili, Serbuk Paprika, Cili Giling dengan Sedikit Air. Kacau sehingga sebati
- Panaskan periuk, Masukkan Bancuhan Pes Chili tadi, tambahkan sedikit lagi Air. Kacau sehingga sebati.
- kemudian masukkan Madu, sedikit Garam dan Sos Tomato.
- Renehkan Kuah sos ini sehingga masak - gunakan api yang kecil
- Sementara itu, panaskan kuali untuk menggoreng kepak ayam, Goreng sehingga kulit ayam menjadi garing tetapi tidak begitu kering.
- Sementara itu, Jangan lupa akan periuk yang mereneh kuah sos tadi. Sentiasa kacau kuah sos sehingga separa pekat dan padam api .
- Masukkan Kepak ayam yang digoreng ke dalam periuk sos.
- Gaul sehingga semua permukaan kepah Ayam disaluti dengan kuah sos.
- Dan siap.
- Sedia untuk dihidangkan atau dimakan begitu sahaja.
0 Response to "Resepi Buffalo Chicken Wing "
Post a Comment