Bahan-bahan
- 250 gram Mentega
- 180 gram Gula Aising
- 2 biji Kuning Telur
- 250 gram Tepung Ubi - sangai selama 10 min
- 225 gram Tepung Jagung
- 1/2 sudu kecil Baking Powder
- 70gram Parutan Keju Cheddar- untuk letak dalam adunan
- Kuning Telur - Sapuan terakhir
- Sedikit Parutan Keju - untuk hiasan
Cara-cara untuk menyediakannya
- Pukul Mentega & Gula Aising kedalam mixer sehingga sebati.
- Masukkan Kuning Telur & pukul sehingga sebati.
- Masukkan Tepung Ubi, Tepung Jagung, Baking Powder, Parutan Keju Cheddar, pukulkan sehingga menjadi doh.
- Biarkan ia seketika lebih kurang 30 minit.
- Kemudian , boleh mula mencanai dan tekap dengan acuan.
- Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.
- Bakar 160C lebih kurang 15 -20 minit.
- Selamat Mencuba
0 Response to "Resepi Biskut Raya : Biskut Bangkit Cheese"
Post a Comment