Amatlah mudah seperti hendak membakar biskut kacang @ mazola
Bahan-bahan yang diperlukan:- 10-15 biji
- 200 gram Mentega
- 100 gram Gula icing
- 1 biji Telur
- 5 gram Esen Vanilla
- 50 gram Tepung Jagung *diayak
- 100 gram Tepung Gandum *diayak
- 5 gram Garam
- 10 gram Kacang Gajus
Cara-caranya adalah :-
- Pertama, pukul Mentega dan Gula Icing hingga kembang.
- Perlahan-pelahan masukkan Telur dan Esen Vanilla.
- Kemudian masukkan Garam dan campurkan Tepung Gandum dan Tepung Jagung.
- Uli adunan tersebut hingga sebati dan bentukkan seperti gajus *terpulang pada individu untuk menggunakan bentuk acuan.
- Hiaskan sebiji gajus di atas adunan yang dibentuk tadi.
- Sapukan telur ke atas biskut tersebut.
- Bakar dlm ketuhar pada suhu 180'c selama 15 minit.
- Selamat mencuba resepi yang mudah ini.
0 Response to "Resepi Biskut Kacang Gajus "
Post a Comment