Pilihan warna yang menarik dan kesukaan ramai |
Sebelum dicampur pewarna |
Bahan-bahan yand diperlukan
- 500 Gram Kepala Parut - Putih sahaja
- 500 Gram Susu Pekat Manis - 1 tin
- 350 Gram Gula Pasir
- 2 Sudu Besar Mentega atau Minyak Sapi
- Esen Vanilla
- Pewarna Masakan *warna yang digemari
- Loyang 11x8inci di sapu mentega atau Minyak Sapi
- Pertama, Satukan kelapa parut, gula pasir dan susu pekat ke dalam kuali, kacau hingga sekata dan pekat. Masukkan pewarna dan kacau lagi sehingga sebati.
- Kemudian masukkan minyak sapi atau mentega dan esen vanilla, terus lagi menggacau hingga adunan tidak melekat di kuali
- Setelah masak, masukkan adunan ke dalam loyang, ratakan dan tekan dengan alas plastik sehingga padat
- Biarkan ia sejuk sebelum di potong seperti kuib.
- Selamat mencuba manisan yang senang ini =)
0 Response to "Resepi Kandi Kelapa - Coconut Candy"
Post a Comment