Bahan-bahan yang diperlukan
- Sepeket Jejari Ketam *dalam 20batang
- Kulit Popia *20 helai
- 2-3 Kepingan Keju *dipotong memanjang
- 1 Sudu kecil Tepung Jagung & Sedikit Air
- Minyak Masak *untuk menggoreng
- Sos Ala Thai
- Bawang Goreng
Cara-cara menyediaannya
- Bentangkan Kulit Popia
- Letakkan Keju yang dipotong memanjang, sama panjang size jejari ketam
- Kemudian, tindihkan Jejari Ketam diatas keju (cheese)
- Lipat kulit popia tersebut seperti biasa
- Kemudian, gamkan dihujungnya dengan bancuhan tepung jagung, agar ia tidak terbuka semasa digoreng.
- Selepas itu, bolehla mula menggoreng dengan minyak yang telah panas,
- Gorengkan sehingga Kulit Popia bertukar menjadi kuning keemasan.
- Boleh diangkat dan ditoskan,
- Setelah itu, boleh la sapu sedikit sos Ala Thai di atas permukaannya dan taburkan sedikit Bawang Goreng.
- Dah Siap !
0 Response to "Resepi Popia Jejari Ketam Keju Bersira"
Post a Comment