Bahan-bahan yang diperlukan
- 4 biji Ubi kentang (saiz besar), potong wedges
- Dried parsley/daun parsley segar, kalau guna yang segar, potong halus
- 100gram Unsalted Butter
- Garlic powder/serbuk bawang putih
- Secubit garam
Cara-caranya adalah
- Rebus kentang sehingga masak. Jangan terlalu lama dan lembik. Tips : Cara nak tau kentang dah masak, cucuk dengan garfu, kalau senang nak tanggalkan, maknanya di dalam nya dah masak sempurna. Tos & ketepikan sebentar.
- Dalam sauce pan / kuali kecil, cairkan unsalted butter. Apabila sudah cair, tutupkan api. Masukkan garlic powder secukup rasa, kalau tak suka rasa bawang putih yang kuat, letak sikit je cukup. Masukkan daun parsley & garam.
- Masukkan kentang yang direbus tadi. Gaul sebati. Sedia untuk dihidang, Ia sedap dimakan begitu sahaja sebagai salad atau bersama ayam panggang , steak, chicken chop.
- Selamat menjamu selera.
0 Response to "Resepi Garlic Parsley Potatoes Kenny Rogers"
Post a Comment