Bahan-bahan
- 1 ekor Ikan Siakap - saiz sederhana
- 3 ulas Bawang Putih - dihiris
- 1 biji Bawang Besar - dihiris bulat
- 6-10 tangkai Cili Padi
- 1 batang Serai - diketuk
- 1 biji Limau Nipis / lemon
- Daun Sup dan Daun Bawang
- Garam - secukupnya
- Hirisan Lemon untuk hiasan
- Didihkan air di dalam kuali
- Setelah mendidih, masukkan Bawang Putih, Bawang Besar, Halia, Serai dan Cili Padi biar kesemua bahan mendidih seketika.
- Masukkan Ikan Siakap yang telah dibersihkan bersama jus limau nipis
- Perasakan dengan Garam secukup rasa dan tutupkan kuali lebih kurang 10minit sehingga Ikan masak.
- Taburkan dengan Daun Sup dan Daun Bawang
- Sedia untuk dihidangkan.
0 Response to "Resepi Ikan Siakap Rebus"
Post a Comment