Penggunaan bayam kerap boleh membantu kita mendapatkan jantung yang lebih sihat dan terjaga .
✔ Mengandungi kira-kira 166 miligram glutathione setiap satu hidangan.
✔ kaya kalsium dan zat besi ini juga sangat baik dalam menjaga kesihatan tulang
✔Vitamin B dan pelbagai vitamin lain di dalamnya dipercayai untuk membantu badan sentiasa dalam bentuk, tenaga dan penumpuan otak.
✔ zat antioksidan Mengesan risiko kanser lebih awal, membunuh sel-sel kanser untuk mencegah juga merawat risiko
Jadi rajin-rajinlah, memakan sayur sayuran dan buah buahan
Credit Pic : Ayu.Shuhami |
Bahan-bahannya
- 500 gram Bayam Merah
- 2 biji Bawang Putih (dihiris)
- 1 ulas Bawang Putih (dihiris)
- 100 gram Ikan Bilis (dibersihkan)
- 2 sudu Minyak Masak
- garam secukup rasa
- Air secukupnya
Cara-cara menyediakannya
- Sayur Bayam diasingkan daripada batangnya dan basuh.
- Tumis Bawang Merah, Bawang Putih, dan Ikan Bilis sehingga wangi.
- Kemudian , jeruskan sedikit Air dan biar kan seketika separa mendidih.
- Masukkan Sayur Bayam dan Garam. Kemudiaan kacau rata.
- Apabila layu, tutup api dan boleh dihidangkan
0 Response to "Resepi Sayur Bayam Merah Tumis Air"
Post a Comment