Bahan-bahan :
- 240 gram Mentega Bergaram
- 80 gram Gula Aising
- 1 sudu kecil Esen Vanila
- 4 sudu kecil Serbuk Pes Kopi/ Emulco
- 220 gram Tepung Protein Rendah
- 80 grm Tepung Jagung
- 25 gram Serbuk Badam
- 70 gram Cincangan Badam atau Ceri
- 70 gram Cip Coklat
- Pukul SCS Mentega Bergaram dan Gula Aising sehingga kembang. Masukkan Esen Vanila dan Pes Kopi/emulco.
- Kemudian, masukkan Tepung Gandum, Tepung Jagung dan Serbuk Badam. Campur sehingga sebati.
- Masukkan doh semperit ke dalam "piping bag" yang telah dipasang muncung berbentuk bintang.
- Paipkan bentuk bunga atau bentuk kegemaran anda ke atas loyang.
- Hias dengan cincangan Badam dan cip coklat atau Ceri.
- Bakar pada suhu 180°C selama 18 minit atau sehingga masak.
0 Response to "Resepi Biskut Raya : Semperit Coffee"
Post a Comment