Mulakan dengan resepi mudah-mudah, jom kita buat biskut raya.
Bahannya:
- 250gram Butter - Jenama Anchor
- 2sudu besar Gula Icing
- 1 sudu besar Minyak Sapi
- 2 sudu besar Susu Tepung
- 1 bji Kuning Telur
- 3 sudu besar Tepung Jagung
- 2 sudu besar Tepung Kustard
- 1 sudu kecil Esen Vanila
- 3 cawan Tepung Gandum
Bahan untuk Inti :
- Coklat Cadbury bar
Cara-cara untuk menyediakannya:
- Gunakan mixer , pukulkan butter, minyak sapi, esen vanila dan kuning sehingga sebati
- Ayakkan Tepung, dan masukkan Susu Tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi seperti doh yang lembut dan mudah untuk ditekap acuan
- Bentukkan kulit tart ( terpulang pada individu)
- Letakkan kepingan coklat cadbury ditengah atau diatas kulit tart
- Sapukan sapuan kuning telur bersama setitik pewarna kuning
- Sedia untuk dibakarkan ke dalam Ketuhar / Oven selama 20-25 minit, suhu dalam 160°c - bergantung pada kepanasan Oven masing-masing
- Selamat Mencuba
0 Response to "Resepi Biskut Raya Tart Cadbury"
Post a Comment