Resepi Biskut Raya Tart Cadbury


Mulakan dengan resepi mudah-mudah, jom kita buat biskut raya.





Bahannya: 

  • 250gram Butter - Jenama Anchor 
  • 2sudu besar Gula Icing
  • 1 sudu besar Minyak Sapi
  • 2 sudu besar Susu Tepung
  • 1 bji Kuning Telur
  • 3 sudu besar Tepung Jagung
  • 2 sudu besar Tepung Kustard
  • 1 sudu kecil  Esen Vanila
  • 3 cawan Tepung Gandum

Bahan untuk Inti : 

  • Coklat Cadbury bar

Cara-cara untuk menyediakannya:

  1. Gunakan mixer , pukulkan butter, minyak sapi, esen vanila dan kuning sehingga sebati
  2. Ayakkan Tepung, dan masukkan Susu Tepung  sedikit demi sedikit hingga menjadi seperti doh yang lembut dan mudah untuk ditekap acuan 
  3. Bentukkan kulit tart ( terpulang pada individu)
  4. Letakkan kepingan coklat cadbury ditengah atau diatas kulit tart
  5. Sapukan sapuan kuning telur bersama setitik pewarna kuning
  6. Sedia untuk dibakarkan ke dalam Ketuhar / Oven selama 20-25 minit, suhu dalam 160°c - bergantung pada kepanasan Oven masing-masing 
  7. Selamat Mencuba

0 Response to "Resepi Biskut Raya Tart Cadbury"

Post a Comment