Bahan-bahan yang diperlukan
- 200 gram Tepung Florenta / Bienetta ( cuba cari di supermarket terdekat, pasti jumpa)
- 200 gram Kepingan Badam
- 100 gram Kuaci Hijau
- 100 gram Kuaci Hitam
- 20 gram Bijan Hitam
- Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160°C selama 5 minit.
- Satukan semua bahan seperti yang tertera di atas ke dalam bekas. Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna.
- Sediakan loyang 14×14 inc, alaskan loyang dengan kertas kek sahaja.
- Panaskan oven pada suhu 160°C.
- Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis.
- Bakar dalam oven selama 10 minit.
- Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
- Siap!
Bagi yang menggunakan loyang Muffin
- Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160°C selama 5 minit.
- Satukan semua bahan seperti yang tertera di atas ke dalam bekas.
- Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna.
- Panaskan oven pada suhu 160°C
- Guna Non stick muffin pan.
- Letakkan setengah sudu besar didalam setiap lubang muffin pan.
- Bakar selama 5-6 minit sahaja. Jangan terlalu lama.
- Keluar dari oven biarkan sejuk seketika & terbalikkan diatas dulang.
- Biskut anda akan jadi elok bulat-bulat & keping-keping.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
0 Response to "Resepi Krunchy Karamel Almond Italiano"
Post a Comment